NL | FR

Kinderboek: 100 kindervragen 'Bijen'

Alles wat je altijd al wou weten over bijen.

Waarom zijn mensen bang voor bijen? Hoeveel bijen zitten er in een bijenkast? Waarom zwermen bijen? Slapen bijen? Heeft een bij oren? Gaan bijen naar het toilet? Welke planten zijn goed voor de bijen? Wat heb je nodig om imker te worden? Hoe maken bijen honing? Waarom is de bijenkoningin zo bijzonder? Wat is koninginnenbrij? Zijn wespen ook bijen? Wat kan ik doen voor bijen? Waarom sterven bijenvolken? Mag ik bijen houden in onze tuin?

Een hele reeks kindervragen waarop nu een antwoord wordt gegeven. Bruno Remaut en Bart Vandepoele (van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie) trokken naar verschillende scholen en lieten de leerlingen vrijuit vragen stellen over die mysterieuze insecten die honing produceren en de mensen op stang jagen met hun venijnige angel. In hun kleurrijke bloemlezing '100 Kindervragen: Bijen' geven de auteurs bondige antwoorden in een glasheldere taal. Bevattelijk en boeiend.

Praktisch.

  • Verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en in de educatieve centra van LNE: De Helix in Geraardsbergen en De Vroente in Kalmthout.
  • Prijs:14,95 euro.
  • ISBN 9789058565150.

Contactpersoon: Vandepoele Bart en Remaut Bruno

Actor(en): Week van de Bij

Locatie: Vlaanderen en Nederland

Website


Inschrijven voor het colloquium

Ik neem deel


Voer je actie, project, campagne voor bijen in

» Informatie indienen

Overzicht van acties, projecten en campagnes voor bijen

» Naar overzicht
Deel