NL | FR

Focus op bijen

De wilde bijen en de honingbij spelen een hoofdrol binnen de biodiversiteit en liggen aan de basis van onze landschappen en ecosystemen. Ze zijn van cruciaal belang voor de voedselproductie en ons welzijn. Nochtans worden bijen onder druk gezet door talrijke bedreigingen. Gelukkig is het nog niet te laat: doe mee en zet je in voor de bijen!

Deze website wil bestaande en nieuwe informatie over bijen samenbrengen en je aanzetten om aan de slag te gaan voor deze fantastische dieren en noeste werkers.

 

 

In de kijker

Vers van de pers: een praktische handleiding over bijenvriendelijk beheer voor gemeenten, terreinbeheerders, particulieren, bedrijven, enz. Voor iedereen, met een stadstuintje tot een reservaat, zijn er tips om aan de slag te gaan (ook gazons, muren en kruidenhoekjes komen aan bod).

Zomerse bijenzoektocht

Kom je graag mee speuren naar de geheimen van de bij? Dat kan doorlopend van 1 juli t.e.m. 31 augustus in 't Grom. De schattenkaart en de schat krijg je er gratis bij.

Lees meer...

Mediatheek

Filmpjes, brochures, posters, links, en nog heel veel meer: alles wat je nodig hebt om meer te weten te komen over de bijen en de informatie te verspreiden op school, binnen je gemeente, bedrijf, vereniging, enz.

Deel