NL | FR

Inheemse planten voor bijen, rupsen en vlinders

Doel: promotie, info en kennis geven over inheemse planten, die levensnoodzakelijk zijn voor bijen, rupsen en vlinders. Dit aan de hand van demo-potten: planten in pottten, die scholen, gemeenten en verenigingen kunnen lenen. Naar aanleiding hiervan kan info over teelt en gebruik en zaad en plantmateriaal worden doorgegeven. In de hoop dat inheemse planten meer gebruikt worden in tuinen, plantsoenen, parken en bermen door burgers, bedrijven, beheerders en gemeenten.

Autochtone planten rond Mechelen
De planten voor de demo-potten komen uit de regio rond Mechelen tussen Boom-Mortsel-Lier-Zemst. We verzamelen autochtone planten (=nakomelingen van planten die eeuwen lang in onze streek leven). Ze zijn door de natuurlijke selectie goed aangepast aan het klimaat, bodem, flora en fauna. Zaad en plantmateriaal kan worden doorgegeven.

Op de facebook pagina: Inheemse planten - demo-potten staat: 

  1. Een link naar een presentatie over rol en beheer van inheemse planten voor bijen, rupsen en vlinders. Via de inhoudsopgave (slide2) kan je direct naar jouw interesse. Via de links: "Inhoud" ga je terug naar de Inhoudsopgave.
  2. Links naar tuin-tips voor meer bijen en vlinders in je tuin.
  3. Plantenlijst per soort voor 20 veel voorkomende rupsen en dagvlinders.
  4. Lijst met beschikbare demo-planten.

Contactpersoon: Gijs Buwalda

Actor(en): Lid Natuurpunt - Beheerteam Den Battelaer (Mechelen)

Locatie: Mechelen - Duffel

Opmerkingen:  Ik ben ge├»nteresseerd om mee te werken aan: - (proef)projecten rond inheemse planten tbv oa bijen en vlinders, met name rond autochtone planten. - ecologisch inrichten en beheer van terreinen, bermen en tuinen - het geven van informatie over (infostand, gidsen) en promotie van inheemse planten tbv bijen en vlinders. Ook ben ik op zoek naar samenwerkingen met bedrijven, gemeenten, scholen, woon- en zorginstellingen ter promotie van inheemse planten tbv bijen, rupsen en vlinders

Website


Inschrijven voor het colloquium

Ik neem deel


Voer je actie, project, campagne voor bijen in

» Informatie indienen

Overzicht van acties, projecten en campagnes voor bijen

» Naar overzicht
Deel