NL | FR

Focus op bijen

Wilde bijen en de honingbij spelen een hoofdrol binnen de biodiversiteit en liggen aan de basis van onze landschappen en ecosystemen. Ze zijn van cruciaal belang voor de voedselproductie en ons welzijn. Nochtans worden bijen onder druk gezet door talrijke bedreigingen. Gelukkig is het nog niet te laat: doe mee en zet je in voor de bijen!

Deze website wil bestaande en nieuwe informatie over bijen samenbrengen en je aanzetten om aan de slag te gaan voor deze fantastische dieren en noeste werkers.

 

 

Federaal Bijenplan 2017-2019

De uitdagingen zijn talrijk, daarom heeft de federale regering een Federaal Bijenplan 2017-2019 opgesteld. In dit Plan bevinden zich zowel verschillende maatregelen die recent door de regering genomen zijn als acties die in de nabije toekomst zullen worden geïmplementeerd.

Week van de Bij

Van 2 tot 9 juni 2019 organiseert het Departement Omgeving de Week van de Bij. Deze prikkelweek wil burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot acties ten voordele van bijen. Meer informatie op www.weekvandebij.be.

Mediatheek

Filmpjes, brochures, posters, links, en nog heel veel meer: alles wat je nodig hebt om meer te weten te komen over de bijen en de informatie te verspreiden op school, binnen je gemeente, bedrijf, vereniging, enz.

Deel